švestkový koláč......
Suroviny
Koláč:
200 ml bílého jogurtu
100 g cukr krupice
2 vejce
5 lžic oleje
100 g hladké mouky
80 g hrubé mouky
1/2 balíčku kypřícího prášku
1 sáček vanilkového cukru
tuk na vymaštění
500 g švestek
Drobenka:
60 g polohrubé mouky
50 g cukr moučka
50 g másla
Příprava
Drobenka (pro ty, co nikdy nepomáhali v kuchyni):
Máslo nechte změknout, společnš s prosátou moukou a cukrem promněte. Máte drobenku.
Koláč:
Jogurt rozšlehejte v míse s cukrem, vejci a olejem. Přidejte mouku prosátou s kypřícím práškem, vanilkový cukr a vše lehce promíchejte. Těsto nalijte do vymaštěné, moukou vysypané koláčové formy, povrch uhlaďte tak, aby těsto bylo na okrajích poněkud vyšší. Položte na něj půlky nebo čtvrtky švestek (slupkami dolů), posypte drobenkou a pečte ve středně vyhřáté troubě.
přiúravila: Deniska