Horké nápoje zahřejí
Například ČOKOLÁDOVÝ PUNČ – k jeho přípravě potřebujeme 150 ml plnotučného mléka, 2 kávové lžičky čokolády v prášku, lžičku instantní kávy, lžičku moučkového cukru, 40 ml kávového likéru, šlehačku a špetku skořice na ozdobu a dovonění nápoje. Mléko zahřejeme, přidáme ostatní ingredience a nalijeme do sklenice z varného skla. Ozdobíme šlehačkou a posypeme skořicí. Pokud vynecháme, můžeme nápoj jako nealkoholický nabídnout i dětem.
PAŘÍŽSKÝ ČAJ si připravíme z 1 lžičky čaje, šťávy z půlky citronu a půlky pomeranče, 40 ml rumu, muškátového oříšku, půl kolečka pomeranče a citronu. Lze dosladit cukrem. Čaj nasypeme do nahřáté čajové konvice, zalijeme vroucí vodou a necháme ho vyluhovat. Dochutíme muškátovým oříškem. Přes sítko ho nalijeme do sklenice z varného skla nebo do hrníčku, do něhož jsme předem nalili šťávu z pomeranče a citronu a přidali rum. Do hrníčku ještě vložíme půl kolečka pomeranče i citronu.
MAĎARSKÝ PUNČ vyrobíme z 1/2 litru horkého silného čaje, do kterého vložíme kousek skořice, 4 hřebíčky, kůru a šťávu z poloviny citronu. Za cca 30 minut skořici, hřebíček a kůru vyjmeme. Přidáme láhev horkého červeného vína, 1/8 litru třešňovice a 1 likérovou sklenku vodky. Punč se podává horký
Připravila: Deniska